Young adult

Noční ptáčata

Kate Armstrong


Zakázaná magie, intriky a tajemství v blyštivém fantasy světě inspirovaném dvacátými lety

O Nočních ptáčatech se ve městě Simta mluví jen šeptem – jsou to dívky s výjimečnou magií v krvi. Jediným polibkem mohou změnit lidský osud. Jejich identita je přísně tajná, ale žádné tajemství nemůže zůstat skryto navždy. Když Matilde a její sestry zjistí, že jejich schopnosti jsou daleko silnější, než jim mocní tvrdili, budou se muset rozhodnout. Zůstanou ve zlaté kleci, nebo zkusí změnit prohnilý systém od základu? Ve světě, kde ženám za jakýkoli projev magie hrozí upálení, může být každá chyba smrtící…

Více

499 Kč Doporučená cena
V prodeji

Jak cvrlikají noční ptáčata

Jak cvrlikají noční ptáčata
19.01.2024 | Víkendovky

Jsou různé knihy: takové, které vezmete do ruky s velkým očekáváním a nakonec to tak nějak vyšumí a vy si po poslední stránce řeknete meh, to snad za to ani nestálo. Nebo si to meh řeknete už po první kapitole, i to se může stát. Nebo čtete a čtete a příběh se vyvíjí zajímavě a pak najednou bác ho, udělá obrat úplně hloupým směrem. Váš oblíbený hrdina se zachová tak hloupě, že byste mu jednu vrazili, nebo se vypravěč přestane věnovat tomu, co vás opravdu zajímá, a místo toho má potřebu vám důkladně popsat, co má někdo na sobě, od spodního prádla až po jehlici na klobouku a výšivku na kapesníčku. Nebo nástropní malby v přístěnku na košťata. Případně se místo toho, aby se něco dělo, hrdinové ubírají lesem… a pak se stále ubírají lesem… a když si myslíte, že už těch přírodních krás bylo dost, promění se les v temný hvozd plný uzlovatých haluzí a bludných kořenů, a vás přitom mnohem víc zajímá, jestli spolu ti dva něco mají, nebo ne, jestli se zvládnou navzájem omluvit, vysvětlit si křivdy, jestli se jim povede vyrvat trůn ze spárů tyranského uchvatitele. Prostě víte, co myslím, že jo?

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Počet stran 480
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.02.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,469 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Adéla Stopka
Původní název Nightbirds
Původní jazyk angličtina
Překladatel Tereza Schlöglová
EAN 9788076619142
Věk od 13
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor

Kate Armstrong

Kate Armstrong

Kate J. Armstrongová dříve učila na střední škole a dnes je redaktorkou literatury faktu. Také stojí za podcastem The Exploress o významných ženách v dějinách. Pochází z Virginie, ale žije v Melbourne v Austrálii.

Profil autora