Beletrie pro dospělé

Mlčící fontány

Ruta Sepetysová


Život ve stínu španělské diktatury. Historický román od autorky bestselleru V šedých tónech.

Madrid, píše se rok 1957. Španělsko za diktatury generála Franca skrývá temné tajemství. Do země proudí turisté a zahraniční obchodníci lákáni na slunce a víno. Mezi nimi je i osmnáctiletý Daniel Matheson, syn ropného magnáta, který přijede do Madridu se svými rodiči a doufá, že bude moci prostřednictvím čočky fotoaparátu poznat zemi, kde se narodila jeho matka. Fotografování – a osud – mu přivedou do cesty Anu. Překážky, jimž musí její rodina čelit, odhalují přetrvávající hrozby španělské občanské války i mrazivé

rozhraní mezi štěstím a strachem. Danielovy fotky vyvolávají nepříjemné otázky. Je zahnaný do kouta složitými rozhodnutími, protože chce chránit ty, které miluje. V příběhu, kde se potkávají životy a láska s osudy, se ukáže neuvěřitelně temná stránka tohoto jinak slunného španělského města.

Více

399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Nový historický román od Ruty Sepetysové

Nový historický román od Ruty Sepetysové
03.11.2020 | CooBooNews

Autorka bestselleru V šedých tónech vás v emotivním příběhu vezme do frankistického Španělska během 50. let, kterým se plíží stíny občanské války.

Detailní informace

Počet stran 536
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.10.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,678 kg
Jazyk čeština
Původní název The Fountains of Silence
Původní jazyk angličtina
Překladatel Petr Eliáš
EAN 9788076611139
Věk od 12
Edice HumbookTip
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Video

Recenze

topcteni.cz - Ruta Sepetyová – Mlčící fontány

„Perfektně propracovaný příběh na pozadí reálných dějin, které jsem neznala.“

kniznipristaviste.blogspot.com - Recenze – Mlčící fontány

„Mlčící fontány mě velmi bavily. Je to historický román s přesahem, který doporučuji všem, i dospělým čtenářům, těm zejména. Oblíbila jsem si autorčino vyjadřování a když jsem si v doslovu přečetla, kolik měla práce s přípravou a ověřováním faktů, smekám pomyslný klobouk.“

Autor

Ruta Sepetysová

Ruta Sepetysová

Ruta Sepetysová se narodila a žije v USA, ale má evropské kořeny – její litevský otec uprchl do Ameriky po druhé světové válce. Ruta na svůj původ a historii Evropy nezapomíná, naopak z ní čerpá inspiraci. Je autorkou skvěle hodnocených historických próz, publikovaných ve více než padesáti zemích celého světa a přeložených do více než třiceti jazyků. Mezi její nejúspěšnější knihy patří román Sůl moře o námořní katastrofě lodi Wilhelm Gustloff.

Profil autora