Beletrie pro dospělé

Národní opruzení

Karolína Meixnerová


Detektivka s romantickou zápletkou postavená na událostech českého národního obrození

Detektivka s romantickou zápletkou postavená na historických událostech českého národního obrození vypráví příběh, kdy Neruda byl ještě kluk, Světlá neměla zábrany, Němcová toužila po lásce a Havlíčkova drzost hýbala s dobou.

Hranice mezi skutečností a fikcí neexistují. V Národním opruzení neožívají pouze čeští spisovatelé, ale i postavy z jejich románů. Hrdinové chodí temnými pražskými uličkami, kterých jste si možná nikdy nevšimli, i když Prahu dobře znáte. Mluví ve větách, které už jste možná někde četli, ale přikládali jim zcela jiný význam. Stojíte před nejzáhadnější detektivní výzvou české literární historie. Odhalíte, co je pravda a co ne?

Více

299 Kč Doporučená cena
V prodeji

O národním opruzení

O národním opruzení
17.03.2023 | Víkendovky

To máme ale krásný den! Teda aspoň tady v Praze, v pátek dopoledne. Slunce svítí, ptáčci cvrlikají, jarní květiny kvetou, ach! Teploměr teda nebyl dnes ráno až takový optimista, tak jsem si na procházku se psem raději ještě vzala čepici i rukavice a musím přiznat, že když proti nám běžela slečna jen v tričku s krátkým rukávem a v šortkách, poněkud mě to rozhodilo. Nu co, třeba byla minulý týden na dovolené někde na jihu a už ji přestalo bavit nosit spoustu oblečení, tak prostě dělá jaro, seč může.

Další knihy ze série "Národní opruzení"

Detailní informace

Počet stran 176
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.05.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,222 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Adéla Stopka
Číslo dílu 1
EAN 9788076617278
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Recenze

Databazeknih.cz - Národní opruzení

..„Národní opruzení nás vezme nejen do temných uliček Malé Strany, ale taky lehce nastíní životní osudy hlavních osobností této významné doby. Udržuje v nás v napětí a zvědavosti, kdo je vlastně tím tajemným vrahem!“..

Autor

Karolína Meixnerová

Karolína Meixnerová

Karolína Meixnerová, známá jako @cojezoe_ vystudovala bohemistiku a žurnalistiku na Karlově Univerzitě. Životní zkušenosti sbírala jako produkční, poté ji osud zavál na sociální síť TikTok, kde v červnu roku 2021 publikovala své první popularizační video o životě Boženy Němcové. Během krátké doby počty jejich sledujících několikanásobně vzrostly, Karolína k videím připojila besedy pro veřejnost i školy a dnes se popularizací české literatury 19. století úspěšně živí. Věnuje se převážně době národního obrození a osobnostem, jimiž jsou např. Karel Havlíček Borovský, Karel Hynek Mácha, Karolina Světlá, Jan Neruda nebo již zmiňovaná Božena Němcová.

Profil autora