Beletrie pro děti

Pravidla pro holky

Candace Bushnell, Katie Cotugno


Začne to dřív, než vám to vůbec dojde. Naučíte se pravidla pro holky.

Marin je vynikající studentka, píše do školních novin a po střední škole chce ve studiu pokračovat na Brownově univerzitě. Budoucnost vypadá zářně – a její angličtinář pan Beckett oceňuje, jak píše, a povídá si s ní o knihách. Když ale učitel zajde v jejich „vztahu“ příliš daleko, je Marin v šoku a zmatená, protože neví, co se vlastně stalo. Může za to všechno ona? Když konečně sebere odvahu celou situaci řešit s vedením školy, nikdo jí nevěří. A ona ho navíc musí dennodenně vídat při hodinách, a ještě snášet jeho poznámky. Marin to však nehodlá vzdát. Využije své pozice redaktorky školních novin a založí feministický čtenářský kroužek. Nalezne tak překvapivé spojence, třeba Graye, kterého dosud považovala za kluka, co se otočí za každou sukní. A když události ve škole i v jejím osobním životě začnou nabírat nebezpečné obrátky, musí vzít Marin život do svých rukou a napsat si vlastní pravidla.

Více

299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Článek z Pravidel pro holky

Článek z Pravidel pro holky
07.05.2021 | Víkendovky

Chystám se znovu psát o Pravidlech pro holky. Jednak proto, že k tomu svádí ta trochu zimní obálka (musela jsem si dneska po ranní procházce se psem od nosu ulomit rampouch, aby mi nepřekážel při psaní… kam se podělo to jaro???), a hlavně proto, že jsme se rozhodli zveřejnit úryvek z knížky (což moc často neděláme).

Detailní informace

Počet stran 208
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.04.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,245 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Tereza Basařová
Původní název Rules for being a girl
Původní jazyk angličtina
Překladatel Adéla Michalíková
EAN 9788076611856
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Recenze

lea-truetowords.blogspot.com - Candace Bushnellová – Pravidla pro holky

... „Je to vtipná, milá oddechovka, kterou slupnete jako malinu, ale při které narazíte na důležitá témata, jako jsou: sexismus, obtěžování, feminismus.“ ...