Beletrie pro dospělé

Musím tě zradit

Ruta Sepetysová


Nikomu nevěř, nic neříkej. Strhující román od autorky bestselleru V šedých tónech.

Rumunsko, 1989. Sedmnáctiletý Cristian Florescu sní o tom, že se stane spisovatelem, ale Rumuni nemají svobodu snít. Režim diktátora Nicolaea Ceauşesca provází izolace a strach. Na Cristiana se zaměří tajná policie a nutí ho, aby donášel na své blízké. Mladík se rozhodne riskovat vše, aby odkryl pravdu o režimu a ukázal světu, co se v jeho zemi děje. Když přijde čas, dychtivě se připojí k revoluci a je odhodlaný bojovat za změnu. Jaká je však cena za svobodu?

Více

449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Kvíz: Co víte a nevíte o Rumunsku?

Kvíz: Co víte a nevíte o Rumunsku?
26.08.2022 | Víkendovky

Prázdniny pomalu končí a pracovní vypětí v CooBoo stále nepolevuje. Pořád totiž chystáme k vydání předvánoční tituly.

Detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.09.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,49 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Mark Owen
Původní název I Must Betray You
Původní jazyk angličtina
Překladatel Petr Eliáš
EAN 9788076615779
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

knihazaknihou.cz - Musím tě zradit

..„Ruta Sepetys opět dokázala, že tyhle „opravdové“ příběhy umí bravurně napsat a vy se zatajeným dechem čtete neuvěřitelnou story, z které vám běhá mráz po zádech a pouze několik málo světlých bodů v životě hlavního protagonisty vnímáte jako životní výhru.“...

Databazeknih.cz - Musím tě zradit

..„Kniha je psaná velmi čtivě, jak jsme ostatně u autorky zvyklí, krátké kapitoly člověka nutí číst dál a dál. První část knihy plyne relativně pozvolna, ale druhá část nabere neskutečné obrátky tak, jako samotná revoluce. Samozřejmě je styl přizpůsoben mladému čtenáři, ale myslím, že i dospělý si v knize najde své.“..

Autor

Ruta Sepetysová

Ruta Sepetysová

Ruta Sepetysová se narodila a žije v USA, ale má evropské kořeny – její litevský otec uprchl do Ameriky po druhé světové válce. Ruta na svůj původ a historii Evropy nezapomíná, naopak z ní čerpá inspiraci. Je autorkou skvěle hodnocených historických próz, publikovaných ve více než padesáti zemích celého světa a přeložených do více než třiceti jazyků. Mezi její nejúspěšnější knihy patří román Sůl moře o námořní katastrofě lodi Wilhelm Gustloff.

Profil autora