Young adult

Můžeš říct: Miluju tě

Nofreeusernames, Markéta Forejtová, Monika Seidlová


i Připravujeme

Tři romantické novely inspirované alby Taylor Swift, HumbookTeam's version

Maddie a Lucas bývali nejlepší kamarádi, dokud se Lucas nepřidal ke školnímu hokejovému týmu… a Maddie mu začala být na obtíž. Pro kapitána týmu je holka, co si po večerech ráda šije, hluboko pod jeho úroveň. Jejich cesty se znovu zkříží kvůli školnímu projektu, na kterém jsou nuceni spolupracovat. Dokážou spolu zase vycházet? A nevyplavou na povrch i dosud zapírané pocity? (napsala Monika Seidlová)

Do New Yorku se lidé přicházejí ztratit a stát se někým jiným. A přesně to chce i osmnáctiletá Tessa, která touží udělat tlustou čáru za svou minulostí v showbyznysu, žít jako obyčejná holka, skládat písničky a studovat. Jenomže pak se jí do cesty připlete zpěvák Asher Blackwood. Dokáží svůj vztah utajit před bulvárem? A co až se Asher dozví, kdo přesně Tessa je… nebo spíš kým bývala? (napsala Nofreeusernames)

Octavii van Barrenové bylo vždycky ukradené, co se v kampusu Ferneverské univerzity děje. Tedy až do chvíle, než začne hrozit její uzavření. Pokud chce totiž dostudovat, musí napravit to, co se pokazilo. Jako správný Sherlock zapojí do vyšetřování univerzitního tajemství i svého Watsona. Jenomže co když ten stojí celou dobu na špatné straně? Jak málo stačí k tomu, aby se jedna holka a jedna univerzita rozpadly na kousíčky? (napsala Markéta Forejtová)

Více

399 Kč Doporučená cena
Vychází 02.05.2024

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.05.2024
Formát 130x200 mm
Jazyk čeština
Ilustrátor Tereza Šrámová
EAN 9788076619340
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba brožovaná šitá s chlopněmi

Autor

Nofreeusernames

Nofreeusernames

Ola alias Nofreeusernames žije u své černé kočky Belmonda na Vsetíně, v domě, který hlídá velký medvěd a většinu místa zabírají knihy, LEGO a funko pop. Je absolventkou Informačních studií a knihovnictví na MUNI a už během školy zahájila svou kariéru kolem knih. Nejdřív jako členka skupiny Guerilla Readers, což byla její první zkušenost s marketingem a zejména sociálními sítěmi, později se dostala k práci v univerzitní knihovně ve Zlíně, chvíli podnikala, pracovala v knihkupectví a nakonec skončila v nakladatelství. Nikdy nevěřila, že napíše knihu, ale pak jí sedlo psaní chat fiction v aplikaci Storki, kterou četlo čím dál tím víc lidí. A právě z té nejpopulárnější Jsem tu a mám čokoládu vznikla její debutová kniha Navždycky. Veškerý autorský honorář Ola investuje do nákupu LEGA.

Profil autora

Autor

Markéta Forejtová

Markéta Forejtová

Markéta Forejtová byla vždycky jednou nohou ve světě. Vystudovala německé gymnázium, které si proložila studijním rokem v Belgii. V Praze ji nedokázala udržet ani její neustále se rozrůstající knihovna nepřečtených knih, a tak během bakalářského studia odjela do USA. Momentálně studuje magistra European Union Studies v Rakousku a nikoho už to nejspíš nepřekvapuje. Co ale překvapilo i ji samotnou byla tvorba novely do knihy Můžeš říct: Miluju tě. Ačkoli jazyky a knihy milovala už odmalička, doposud psala jenom poezii do šuplíku (nebo na Instagram). A protože dělat si z koníčků povinnost by mohlo být její druhé jméno, příležitost se spolupodílet na knize zkrátka nemohla odmítnout.

Profil autora

Autor

Monika Seidlová

Monika Seidlová

Monika Seidlová se narodila v roce 2000 v Praze. Během studia na gymnáziu zjistila, že přírodní vědy a logické myšlení není nic pro ni, a rozhodla se nastoupit na obor Český jazyk a literatura na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Její vášeň ke čtení ji později přivedla k příležitostným korekturám, redakci časopisu a práci v nakladatelství. Vždycky si říkala, že by bylo super napsat knihu, ale ta představa jí přišla strašně nereálná. Pak za ní ale přišla její šéfová s nápadem na společný projekt. Nakonec se z toho vyklubala kniha Můžeš říct: Miluju tě, do které po boku Nofreeusernames a Markéty Forejtové přispěla svojí novelou.

Profil autora