Studie


Jelena je odsouzena k smrti za vraždu svého pána. Dostane však šanci, která se neodmítá: místo oprátky má možnost naučit se rozeznávat jedy a stát se ochutnavačkou velitele Ixie. Smrt na ni stále číhá na každém kroku. Sledujte její proměnu z učednice charismatického vraha a špiona ve schopnou válečnici se stále rostoucími magickými schopnostmi. Tahle dívka má totiž mnoho tajemství...

1. Studie ohně

Studie ohně

Když se zemí rozšíří zprávy, že je Jelena Hledačkou duší a dokáže duše polapit i pustit na svobodu, lidé začnou být neklidní. Jeleniny neobvyklé schopnosti i minulost ji už tak staví mimo společnost. A zatímco Rada projednává její osud, dostane znepokojivou zprávu: vražedný kouzelník, kterého již jednou porazila, plánuje napadnout její vlast. Podaří se jí zachránit svoje blízké i zemi, která jí byla domovem?

2. Studie kouzel

Studie kouzel

Po útěku z Ixie má Jelena v Sitii, dlouho ztracené domovině, šanci znovu se setkat s rodinou. Ale cizí země má vlastní tajemství, a navíc zde s Jelenou jednají jako s nepřítelem. A to i ti, kteří by měli stát na její straně - třeba vlastní bratr. Jelena se musí dostat do citadely, kde se bude učit, jak ovládnout své magické dovednosti. Zatímco se učí pravidla kouzel, narazí i na ty, kteří jsou ochotni udělat cokoli pro to, aby je zlomili. Zachrání ji kouzla kolující jí v krvi, nebo budou její zkázou?

3. Studie jedu

Studie jedu

Jelena se vyhnula popravě za vraždu, ale nebylo to zadarmo: stala se ochutnavačkou pokrmů velitele Ixie. S každým soustem teď může dívka zemřít, a navíc už ji rádce Valek pro jistotu otrávil motýlím prachem. Přežít může jen tak, že si u něj každý den vyzvedne protijed. A tím katastrofy nekončí. Rebelové se chtějí zmocnit Ixie a u Jeleny se projeví neovladatelné kouzelné schopnosti. Existuje z téhle situace úniková cesta, na které nestojí smrt?