Mia a já


1. Mia a já: Květinová princezna

Mia a já: Květinová princezna

V Centopii se chystá velká sláva – bál, na kterém princ Mo rozhodne, která z elfek se tentokrát stane Jemnou květinovou princeznou! I když jsou na světě i důležitější věci, jako třeba najít další kousek trumptu, který by pomohl Centopii ochránit před nepřáteli, Mia a Yuko se kvůli plesu skoro pohádají. Dokážou být zase správné kamarádky? A co si o tom všem myslí princ Mo?

2. Mia a já: Kouzelná jeskyně

Mia a já: Kouzelná jeskyně

Tentokrát přistane Mia v Centopii velmi elegantně, ale hned potom se praští do hlavy o strom! Uhodí se tak silně, že vůbec nepoznává své přátele Moa, Yuko ani Onchaa, ale hlavně si nepamatuje, jak zní věštba, podle níž by mohli najít další kousek trumptu. Král Raynor však dostane úžasný nápad, jak jí pomoct, a pošle Miu i s ostatními do Jeskyně pravdy. A tam se dějí opravdu neuvěřitelné věci!

3. Mia a já: Tajemná lucerna

Mia a já: Tajemná lucerna

Mia sice navštěvuje Centopii často, ale stále jsou některé věci, v kterých se nevyzná a které nechápe. A tak když se jí naskytne příležitost získat lucernu, která jí odpoví na každou otázku, neváhá ani vteřinu. Ovšem lucerna funguje trochu jinak, než si Mia myslela. A tak nakonec bude muset použít veškerý svůj důvtip, aby ochránila své kamarády – a hlavně Onchaa.

4. Mia a já: Ohňový jednorožec

Mia a já: Ohňový jednorožec

Miu čeká nejen talentová soutěž ve škole nebo téměř detektivní noční záhada, ale také další dobrodružství s jejími věrnými přáteli z Centopie. Vydejte se tam společně s ní a sledujte Onchaův tajemný obřad i nebezpečnou výpravu do Vysušených lesů.

5. Mia a já: Ukrytý poklad

Mia a já: Ukrytý poklad

Mia a její přátelé stále pátrají po ztracených kouscích trumptu, aby je mohli všechny dát dohromady a zachránit tak Centopii. Tentokrát se setkají s obchodníkem jménem Polyteus, který jim ukáže cestu do tajemné jeskyně s pokladem. Mia a Onchao se společně s ním vydají dovnitř, ale vchod najednou zavalily kameny! Teď je může zachránit jen rychlá pomoc!

6. Mia a já: Malý drak

Mia a já: Malý drak

Jednorožec Onchao našel v lese malé dráče. Stali se z nich nejlepší přátelé a pořád by si spolu jen hráli. Mia a její přátelé však stále hledají kousky ztraceného trumptu a ještě je přitom pronásleduje generálka Gargona, její munkulové... a hlavně velcí draci. Bude to velké dobrodružství!

7. Mia a já: Malý jednorožec

Mia a já: Malý jednorožec

Vydej se s Miou do říše elfů a jednorožců počtvrté! Malý jednorožec Onchao už je na světě a Mia a její přátelé se o něj starají, protože jeho maminka Lyrie byla unesena zlou Pantheou. Onchao se toho musí tolik naučit! Jak se například vyrábí zázračný prach jednorožců, díky kterému země rozkvétá a ožívá, nebo co je to přátelství. A také zažije s Miou velké dobrodružství.

8. Mia a já: Lyriino tajemství

Mia a já: Lyriino tajemství

Vydej se s Miou do říše elfů a jednorožců potřetí! Mia je znovu povolána do Centopie a tentokrát ji tam čeká velké překvapení. Jednorožec Lyrie čeká malého jednorožce. Mia, Yuko a Mo jsou nadšení a rozhodnou se Lyrii doprovodit k Jeskyni narození. Zlá Panthea je ale stále ohrožuje, protože se chce zmocnit všech jednorožců, a trumptus je bohužel zničený. Ještě že jim pomůže Větrný jednorožec…

9. Mia a já: Vítejte v Centopii!

Mia a já: Vítejte v Centopii!

Mia je vlastně úplně normální dívka. Má ovšem tajemnou knihu o říši Centopii. A pak se stane zázrak: Mia se octne uprostřed téhle kouzelné říše – jako elfka, která dokonce umí mluvit s jednorožci! Tento ráj míru je ale v nebezpečí. Miu čeká společně s jejími elfími kamarády velké dobrodružství: Musí zachránit Centopii!

10. Mia a já: Největší přání

Mia a já: Největší přání

Sotva si Mia na internátu ve Vincentovi našla opravdového kamaráda, je zase povolána do Centopie. Zlá Panthea stále ohrožuje kouzelnou elfí říši. Malý pan Phuddle však vlastní podivuhodný hudební nástroj – trumptus. S jeho pomocí je možné účinně bojovat proti nepřátelům. Phuddle ovšem rozloží trumptus na jednotlivé díly a už si nedokáže vzpomenout, jak ho má dát zase dohromady...