Šepotání


Připravte se na příběh ze skutečné Říše divů! Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. Když se matčin stav zhorší, nemůže Alyssa už svoje dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fascinujících pohádkách, které zná z dětství, je pravdy víc, než by se mohlo zdát. Vydá se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponuřejší, než jak ji zná z knížek, a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?

1. Běsnění

Běsnění

Alyssa Gardnerová skočila do králičí díry, čelila tajemné Říši divů a nakonec zvládla naplnit svůj osud. Přežila bitvu o svět podsvětníků a také bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru, doplňujícím trilogii Šepotání, se můžete společně s Alyssou a její rodinou vrátit do Říše divů a zjistit, jaký život Alyssa prožila po konci Zrcadlení, jak přesně se odehrál příběh jejích rodičů, anebo se s Morfeem můžete ponořit do Zachových vzpomínek.

2. Divotání

Divotání

Alyssa propadla králičí dírou, zachránila život Zachovi a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea. Teď musí odmaturovat, přežít ples a pak může nastoupit na vysněnou školu. Všechno by to bylo snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v Říši divů. Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.