Thorgal


1. Thorgal - Ostrov v ledových mořích

Thorgal - Ostrov v ledových mořích

V tomto albu, vydaném poprvé již roku 1980, se konečně i čeští čtenáři dočkají dokončení příběhu Zrazené čarodějky. Chystá se svatba a Aaricia se posledním pohledem loučí se svým dětstvím, když vtom se k ní vrhnou orli a odnášejí ji pryč. Kam až bude muset Throgal doputovat, aby ji našel? Zoufale touží po klidném životě po boku své milované Aaricie, ale bude mu vůbec někdy dopřán? A dokáže dítě z hvězd čelit pravdě o svém původu?

2. Thorgal - Dítě z hvězd

Thorgal - Dítě z hvězd

Románová adaptace slavného komiksu, v níž znovu ožívá severský hrdina Thorgal! Jeho příběh je zasazen do doby kolem roku 1000 a kombinuje historické, mystické a sci-fi motivy do konzistentního fiktivního světa. Jako malého ho našel vikinský náčelník Leif a přijal ho za vlastního. Thorgal ale do kmene nezapadá, protože je jiný, a své místo v něm si musí vybojovat. Podporuje ho jen Aaricia, dcera nového náčelníka.

3. Thorgal - Zrazená čarodějka

Thorgal - Zrazená čarodějka

V roce 1976 se polský kreslíř Grzegorz Rosiński spojil s významným belgickým scenáristou Jeanem Van Hammem, aby vytvořili společný komiks..Oba měli slabost pro Vikingy, a tak Van Hamme napsal příběh z raně středověkého Norska, který pod názvem Zrazená čarodějka vyšel v roce 1977 na pokračování v belgickém týdeníku Tintin. Vyprávění plné odkazů na severskou mytologii líčilo dobrodružství mladíka jménem Thorgal, který se má proti své vůli stát nástrojem pomsty rusovlasé čarodějky.

4. Thorgal - Vlčice

Thorgal - Vlčice

Třetí díl Thorgala je tady! Thorgal a Aaricia se synem Jolanem se vracejí do rodné vikinské vesnice. Cestu jim však zkříží vikinský náčelník Wor Skvělý a žádá Thorgala o pomoc při dalších bitvách. Když Thorgal odmítne a Wora pokoří, náčelník přísahá pomstu!

5. Thorgal - Vládce hor

Thorgal - Vládce hor

Vládce hor díky svému mistrně prokomponovanému scénáři patří k vrcholům celé série o Thorgalovi. Při zimním přechodu hor se Thorgal v opuštěné chatě setká s uprchlým otrokem Torrikem a brzy poté i s krásnou Vlanou, zatímco nějaké kouzlo způsobuje, že se kolem nich nečekaně mění roční období a dávné časy se prolínají s budoucností. Tuto záhadu je třeba rozluštit!

6. Thorgal - Aaricia

Thorgal - Aaricia

První díl nové komiksové řady o Thorgalovi. Thorgal Aegirsson je tajemný syn hvězd, houževnatě čelící nástrahám osudu. Právo na obyčejný život si musí znovu a znovu vybojovávat s nasazením veškeré své inteligence i válečného umu. V jeho světě se mísí raný středověk a severská mytologie s dědictvím dávno zaniklých říší.